Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Floda IBK

6 - 7
16 oktober 2010
00:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Floda IBK - IBK Tygriket 99

It ain ́t over until the fat lady sings…
Något som Tygriket snopet fick erfara när man gästade Rydsbergshallen för första gången denna säsong. Hemmalaget Floda kvitterade nämligen med endast fyra sekunder kvar av ordinarie speltid och gamnackarna i bortalägret gick inte att ta miste på.

* * *

Men inget ont som inte har något gott med sig. Tygriket repade mod och kunde efter lite besvär erövra bonuspoängen och vända hemåt med två friska pinnar och en moralhöjande boost i bagaget.

* * *

Rättskipare Bengtsson från Tvååker förtjänar ett omnämnande men superlativen räcker inte till. I stället nöjer vi oss med att konstatera att det är en fröjd att spela när en sådan domare håller i pipan. Världsklass!

* * *

Puh svarade för en svåröverträffad pärla när han i boxplay helt på egen hand vände ut och in på hemmaförsvaret och sedan sände iväg en projektil i bortre krysset. Även detta nummer höll yppersta världsklass.

* * *

Annars var det en svåranalyserad match som inte följde några tydliga riktlinjer. Floda var till stora delar det spelförande laget och stod för den mesta delen av bollinnehavet. Saken var bara den att när hemmalaget väl såg ut att börja hota Tygriket på allvar fick de istället ett mål i baken. När sedan Tygriket hade initiativet och kontrollen över matchbilden slutade även det med att man istället fick vittja det egna nätet. Ingen riktigt logik gick att skönja i matchutvecklingen således. Även slutpunkten innefattas i denna iakttagelse. För i ärlighetens namn hade nog ingen som bevittnade tillställningen blivit särskilt överraskade om hemmalaget knipit bonuspoängen med tanke på den rafflande avslutningen av den tredje perioden. Idrottens värld är dock som det konstaterats så många gånger förr, varken logisk eller helt rättvis. Något som man i Tygriket inte sörjer nämnvärt över för närvarande, även om det givetvis var lite smolk i bägaren att inte samtliga poäng togs om hand av de blå-svarta.

* * *

Nu brukar sådant alltid jämna ut sig i längden. Så kanske finns det ändå en ologisk logik i det hela trots allt.

* * *

I vanlig ordning firades segern som om den voro den slutgiltiga striden, och som vanligt var kvällen minst lika innehållsrik och rafflande som den just genomförda matchen. Dessa anekdoter lämpar sig dock inte lika bra i skrift och sprides därför rådligast via muntlig sägen.

* * *

Matchfakta:
Floda IBK – IBK Tygriket 99 6-7 S.D (1-3, 2-1, 3-2, 0-1)

1-0
1-1 Mikael Laurén (Oscar Nilsson)¨
1-2 Andreas Ljunggren
1-3 Fredrik Johansson
2-3
3-3
3-4 Daniel Gripestam
3-5 Fredrik Johansson (Jonathan Johansson)
4-5
4-6 Jesper Sunnerås (Fredrik Johansson)
5-6
6-6
6-7 Oscar Nilsson (Fredrik Johansson)

Skott: 41-26
Publik: 171
Utv: FIBK 1x2, TT99 1x2
Domare: Mike Bengtsson & Tobias Sandblom


Hôven

*** Puh
** Kapen-Blod
* Sälen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 2 2 0 4
Oscar Nilsson 1 1 1 0 2
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
Daniel Gripestam 1 1 0 0 1
Jesper Sunnerås 1 1 0 0 1
Jonathan Johansson 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 2 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Peter Jonsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 29 jan 2011, 15:00 IBK Tygriket 99 - Floda IBK 5 - 1